Over ons

PIT Actief maakt voedingswetenschap toegankelijk en toepasbaar voor zorgprofessionals. Dit doen we door middel van projectmanagement, door het geven van communicatieadvies en door het organiseren van scholingen en congressen. PIT Actief, ervaren en praktijkgericht, kan u ondersteunen bij het vinden van de juiste richting binnen voeding & gezondheid. Hierdoor is PIT Actief een gewilde partner voor veel bedrijven, beroepsverenigingen en organisaties.

PIT Actief is een advies- en realisatiebureau met twee voedingskundigen: Ellen van der Heijden en Arine de Ridder. Maak kennis met de mensen of de expertise van PIT Actief.


De afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van het Amsterdam UMC is een dynamisch team van onder andere diëtisten, onderzoekers, voedingsverpleegkundigen. Ze integreren patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek om de diëtistische zorg te verbeteren. In juli 2014 verscheen het Zakboek diëtetiek. Het scholingsaanbod van FOCUS op VOEDING is de volgende stap in de verdieping van de diagnostiek en het klinisch redeneren in de diëtetiek. Het huidige aanbod is nog alleen voor diëtisten maar er wordt hard gewerkt aan een programma voor artsen. De trainers zijn ervaren diëtisten, onderzoekers en voedingsverpleegkundigen, deskundig in hun vakgebied. Op deze foto staan alleen nog het team van locatie VUmc. Deze wordt zo snel mogelijk vervangen door een foto van het totale team.