Voeding en dieetleer

Een goede voeding en het juiste dieet zijn een belangrijk onderdeel van de zorg in ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen. De voedingsassistent weet als geen ander wat de patiënt eet en is daarom een onmisbare schakel.

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld: Wat is goede voeding? Hoeveel voeding heeft mijn patiënt / cliënt nodig?, ondervoeding, aanpassen van de consistentie van het eten en de diëten. Na deze cursusdag heb je kennis en vaardigheden opgedaan die je in de praktijk kan gebruiken. De essentie van de inhoud van de cursus is beschreven in dit artikel: de 6 rollen van de voedingsassistent.

Lees hier het programma

Ilse Jansen
Alice Ronday
Charlotte van den Bosch Msc
Loes van Aken
Angelique Klopman

Werkvormen

Trainers Kosten Datum en plaats Accredatie

Voedings- en dieetleer

Wat is een goede voeding voor patiënten en ouderen?

Hoeveel eten hebben patiënten nodig?

Diëten

Voeding met speciale consistentie

Sonde- en drinkvoeding

Angelique Klopman, Ilse Jansen en Alice Ronday
€ 320,00 inclusief consumpties en studiemateriaal
In 2019 zoeken we een datum indien er voldoende belangstelling is
U kunt uw belangstelling aangeven via de Inschrijfbutton. U krijgt dan bericht. VUmc Amsterdam
U ontvangt een certificaat

Deze cursus kan ook incompany worden gegeven. Meer informatie is te vragen via info@focusopvoeding.nl

Schrijf je in!