Nutritional Assessment – TOP

Nutritional Assessment – Toegepast Onderwijs in de Praktijk (TOP)

FOCUS TOP Nutritional Assessment (NA) onderwijs bestaat uit zelfstudie, een contactdag in het Nutritional Assessment centrum van de Hogeschool van Amsterdam, begeleiding op afstand en het toepassen van de studiestof in de eigen werksituatie. Dit is een zeer persoonlijke onderwijsvorm in een kleine groep, gericht op de praktische toepassing. De inhoud wordt afgestemd op je vragen en leerdoelen.

Het doel van TOP-NA is om de diagnostische maten handknijpkracht, omtrekmaten, impedantie, huidplooien, fase hoek en indirecte calorimetrie te kunnen uitvoeren,  resultaten te kunnen interpreteren en meer inzicht te krijgen in de praktische toepasbaarheid in verschillende zorgomstandigheden en groepen. De DEXA en BODPOD zullen ook uitgevoerd en uitgelegd worden.

Doelgroep: Diëtisten die ervaring hebben of willen opdoen met het meten van handknijpkracht, omtrekmaten, impedantie, huidplooien, fase hoek en calorimetrie. Er wordt uitgegaan van enige basiskennis.

Tijdens deze TOP NA wordt in een kleine groep van minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers door het zelfstandig uitvoeren van metingen bij elkaar en casuïstiek uit de praktijk ingegaan op (contra)indicaties voor het uitvoeren van de NA-metingen, het interpreteren van de uitslagen en het evalueren hiervan bij verschillende patiëntengroepen. Er is veel ruimte voor oefenen, uitwisseling, stellen van vragen, inbreng van eigen casuïstiek. Deelnemers worden uitgenodigd om eigen apparatuur mee te nemen. In het voor- en natraject van deze cursus is er persoonlijke begeleiding mogelijk.

Bekijk hier het programma

top na

 

 Voor cursisten aan deze cursus geldt een doorlopende korting van €249* op aanschaf van een impedantiemeter, de Bodystat 500. Deze korting is geldig na voorlegging van een deelnamebewijs en is geldig voor een periode van 1 jaar na het volgen van de cursus.

*mits er ook elektrodes gebruikt worden via Euromedix

Deze cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam

Logo HvA Voeding en DietetiekVmax2VMax1TanitaQuadscanHKKDXA compDXAKamer2

Ilse Jansen
Mariëtte van Rijmenam
dr. ir. Ageeth Hofsteenge

Werkvormen

Trainers Kosten Datum en plaats Accredatie

TOP Nutritional Assessment

Ilse Jansen
dr.ir. Ageeth Hofsteenge
Angelique Klopman
Mariëtte van Rijmenam
€ 385,00 (minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers)
Deze cursus wordt in deze vorm niet meer aangeboden. De trainers beraden zich over een nieuw programma. Intussen kunt u via de Inschrijfbutton uw belangstelling kenbaar maken; u ontvangt dan bericht van ons.
ADAP heeft 10 accreditatiepunten voor zelfstudie en contacturen toegekend onder ID 279426.